Skip to main content

Nieuwe kaakbreker voor Smet Rental;
De ROCO RYDER 1000, beschikbaar voor verhuur vanaf september

In 2019 maakten we voor het eerst kennis met het merk ROCO. Na een bezoek van Stefaan Smet aan de Ierse machinefabriek duurde het niet lang vooraleer de eerste offerte voor aankoop van een nieuwe kaakbreker getekend werd.

Na 3 jaar de ROCO R9R kaakbreker actief te hebben ingezet in de verhuurmarkt werd het tijd om de krachten te bundelen met onze Ierse leverancier. Na enkele onderhandelingen en een tweede bezoek ter plaatse bij het fabriek kwam een samenwerking tot stand voor het verdelen van het volledige ROCO gamma in de Benelux met Smet Machinery. Als kersverse dealer was het dan ook een no-brainer om onze eigen verhuurvloot uit te breiden met de allernieuwste kaakbreker, de ROCO RYDER 1000.

Hybride kaakbreker ROCO RYDER 1000, de eerste in zijn klasse

De ROCO RYDER 1000 is de eerste kaakbreker in zijn klasse die zowel op zijn eigen generator kan draaien als te worden aangesloten op het net. ROCO luistert net zoals wij dat doen naar hun klanten en de behoeften op de huidige markt. Met deze aspecten in het achterhoofd werd de nieuwe kaakbreker gebouwd. Zo is er onder de breekkamer een grotere ruimte van 600mm voorzien zodat lange stukken ijzer minder snel vastlopen.

De breker is uitgerust met een breekkamer van 930mm x 600mm, voorafzeving, vernevelingssysteem, magneetband en afvoerband die 180° kan draaien. Zo kan de machine praktisch overal geplaatst worden.

Als secundaire afzeving kan u onze EvoQuip Colt 600, Portafill 5000CT of Herbst Compac S52 inzetten. Deze schudzeven beschikken over het juiste rendement om de grote output van de kaakbreker te baas te kunnen.

Specificaties ROCO RYDER 1000
  • Capaciteit tot 200 ton per uur
  • Breekkamer 930mm x 600mm
  • 600mm vrije ruimte onder de breekkamer
  • Verbruik 10L / uur (recyclage) en 15L / uur (stenen)
  • Voorafzeving met 180° draaibare afvoerband
  • Rechtstreeks aansluitbaar op het net
De ideale machine voor uw project

Wenst u onze ROCO RYDER 1000 uit te testen of wenst u meer informatie?
Aarzel dan niet om onze collega’s te contacteren!