Skip to main content

15de TANA SHARK 440D(T) voor Smet Rental!

7 jaar geleden maakte de onze eerste machine van Tana zijn intrede in onze verhuurvloot. Ondertussen mochten wij reeds 18 machines van hen in ontvangst nemen. Vorige week mochten wij onze 15de Tana Shark 440D(T) verwelkomen. Ook deze werd, net als de voorgaande machines, geleverd door Smart Equipment BV.

Multi-inzetbare shredder

Banden, matrassen, PMD, A en B hout, aluminium profielen en paletten. Vrijwel elke afvalstroom, de Tana Shark verwerkt het!

In tegenstelling tot de meeste enkelwals shredders die voorzien zijn van vaste tegenmessen, uitsluitend regelbaar in afstand zijn de mogelijkheden met de Tana Shark shredders minder beperkt. Lange, korte, opgelast of geslepen tegenmessen. De variëteiten in slechts 1 machine zijn eindeloos. Gezien de verschillende combinaties van lange en korte tegenmessen kan de machine afgesteld worden voor het shredden van vrijwel ieder product en ons eigen snelwisselsysteem maakt het nog eens dubbel zo snel.

De shredder kan draaien zonder korven of kan worden uitgerust met diverse korven van 35mm tot en met 220mm. Voor alle te verwerken materiaalstromen is een vooraf ingesteld programma welke de terugdraaifrequentie en de snelheid van de rotor en afvoerbanden bepaald.

Tevens werd de Tana Shark voorzien van een eigen weegsysteem waardoor u de doorzet kan controleren en meteen in kaart kan brengen of  eventuele aanpassingen een invloed hadden op uw rendement.

Nieuw ontwerp sinds 2021

Origineel had de Tana Shark 440D(T) 33 tanden en 22 tegenmessen. In 2021 introduceerde TANA OY hun nieuwe ontwerp. Bij nieuwste shredders werd één rij extra rotormessen toegevoegd, wat een totaal maakt van 44 messen. Door de toevoeging van meer ruimte onder de rotor, werd stevig ingezet op het maximaliseren van de doorzet en capaciteit van de machine.

Oude versie
Tana Shark 440D(T)

33 tanden

*

500mm vrije ruimte onder rotor

*

Weegsysteem

*

Magneetband aan ketting

Nieuwe versie
Tana Shark 440D(T)

44 tanden

*

700mm vrije ruimte onder rotor

*

Verbeterd weegsysteem

*

Magneetband gemonteerd op hydraulisch systeem

Huur uw machine en onze kennis

We kunnen concluderen dat de Tana Shark 440D(T) een machine is om te houden binnen de recyclagewereld en in ons verhuurassortiment.

Doorheen de jaren hebben we bij Smet Rental kennis opgebouwd van deze shredder en kunnen we steeds de juiste configuratie voor uw product aanleveren. U huurt dus niet enkel een machine, maar ook onze opgebouwde kennis.

Wenst u te werken met de Tana Shark 440D(T) of bent u nog niet helemaal zeker welke shredder de juiste is voor uw product? Contacteer ons team voor meer informatie!